Lockheed Martin и Omnispace искат да правят глобална хибридна 5G мрежа

Lockheed Martin и Omnispace обмислят съвместно разработване на технология за осигуряване на 5G свързаност в глобален мащаб. Новото споразумение предвижда комбинирането на „съзвездие“ от негеостационарни орбитални сателити с наземни мобилни безжични мрежи за осигуряване на 5G свързаност навсякъде и по всяко време.

Първите четири поколения технологии за мобилна свързаност до голяма степен бяха насочени към преминаване от аналогови към цифрови сигнали и увеличаване на честотната лента, така че да може да поддържа не само прости гласови комуникации, но и данни и дори поточно видео с висока разделителна способност. От друга страна 5G технологията не само е проектирана да обработва повече байтове в секунда, но също така предлага много по-голям обхват по отношение и на географията, и на различните платформи.

Например една област, в която 5G е особено привлекателна, са военните приложения. Там 5G системите могат безпроблемно да свързват кораби, бронирани превозни средства, самолети, сателити и пехотинци в една цялостна, сложна, изключително адаптивна мрежа, която извежда изкуствения интелект на бойното поле и превръща всеки компонент както в сензорна платформа, така и в команден център.

Целта на споразумението на Lockheed и Omnispace е да се създаде единна глобална 5G мрежа чрез комбиниране на правата на Omnispace в 2-GHz S-band спектъра и 3GPP стандартите, за да се даде възможност на мрежите на телекомуникационни компании по целия свят да бъдат комбинирани със сателитната система на двете фирми. Надеждата е, че подобна хибридна мрежа ще даде възможност за директна свързаност и пълна оперативна съвместимост, независимо от местоположението или средата, за голямо разнообразие от приложения, включително граждански и търговски приложения, правителствени, отбранителни и военни системи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*