Електрически кросоувър обещава 600 км пробег

Китайската компания GAC представи нов електрически кросоувър на име GAC Aion Y, който обещава да може да измине 600 километра с едно зареждане. Това е третият електрически автомобил на компанията, пуснат след седана Aion S и голямата джипка Aion B.

GAC Aion Y е с размери 4410 × 1870 x 1645 мм, а междуосието е 2750 мм. Дизайнът му е доста специфичен, с оранжеви елементи по каросерията и джантите.

Интериорът разполага с цифрово табло и мултимедийна система с 14,5-инчов дисплей. Електрическият автомобил GAC Aion Y поддържа пето поколение мобилни мрежи и също така е в състояние да разпознава потребителите по лицата им, като коригира интерфейса си, вземайки предвид предварително запазени настройки.

Автомобилът предлага и разнообразни системи за подпомагане на водача, включително предупреждение за челен сблъсък, активна система за подпомагане на спирането, помощ за задържане в текущата лента, мониторинг на състоянието на водача, адаптивен круиз-контрол, интелигентни дълги светлини и разпознаване на пътните знаци. Опциите включват 360-градусова камера, панорамен покрив и електрическо подгряване на предните седалки.

Мощността на електродвигателя е 136 к.с., въртящият момент е равен на 350 Nm. В основната версия е инсталирана акумулаторна батерия с капацитет 60 kWh, а по-мощната е оборудвана с 80 kWh батерия. Пробегът е съответно 410 и 600 км.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*