Nokia: правим телефоните така, че да се използват дълго

Новите телефони Nokia са проектирани да са по-издръжливи и да се използват по-дълго от обичайното, обяви HMD Global – компанията, която стои зад телефоните с марка Nokia. Вчера тя обяви три нови линии смартфони, в чието разработване водещи са дълготрайността, сигурността и надеждността.

Ако стандартният цикъл на подмяна на смартфоните е около две години, стремежът на фирмата сега е този период да се увеличи на три години. „Ако използваме телефоните си с по една година повече, ние ще спестим на планетата толкова въглеродни емисии, колкото биха се спестили от премахването на 200 000 ДВГ-коли от пътя,“ заяви Адам Фергюсън, главният продуктов мениджър на марката.

Като част от този план бюджетните модели от серията „C”, обявена вчера, са проектирани подобно на заякчените телефони – способни са да оцеляват при падания от високо, мокрене, удряне и др. Освен това устройствата от всичките три нови линии – „X”, “G” и “C” – предлагат и издръжлива батерия, благодарение на която интервалът между зарежданията може да се разреди на 2-3 дена. Подобно усещане за надеждност и гарантирано спокойствие е ключово за потребителите.

Наред с това повечето от телефоните Nokia вече няма да се доставят в комплект със зарядно устройство, обяви фирмата. Хората вече имат в домовете си по няколко зареждащи устройства. Потребителите са загрижени, че с натрупването на още и още зарядни човечеството само допринася повече за проблема с електронните отпадъци, обясниха от фирмата, опирайки се на проучване сред своите потребители. Затова зарядното устройство и слушалките са премахнати от комплекта в кутията. Устройствата ще се придружават само от USB кабел, а при необходимост зарядно устройство може да се купи от Nokia.com. Събраните от тези продажби средства пък ще бъдат дарявани на „Clear Rivers” – благотворителна организация, която работи за изчистване на пластмасовите отпадъци от международните водни пътища.

За сметка на това моделите X20 и X10 ще идват предпазен калъф, който е 100% компостируем.

1 коментар

  1. Мда ама ситуацията е малко по конфузна.. Телефоните се сменят по 3 причини:1)батерия 2)софтуер 3)хардуер. Хитреците споменаха 2 от причините че са подобрили, но утре като ми се изпрати актуализация на Операционната система, която ще ми заеме 95% (с течение на времето) от пространството..и ат требе да си вземем нов апарат 🙂 …Та са го измислили като самореклама без да постигнат нищо..

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*