Kaufland БГ пусна глезотии за домашни любимци от рециклирана пластмаса

Kaufland България обяви, че предлага лимитирана серия продукти за домашни любимци от рециклирана пластмаса. Серията включва котешки тунел за игра с топка, възглавница за домашен любимец, както и постелка или легло в различни размери.

Продуктите са изработени от PET бутилки чрез иновативна технология. В процеса на преработка бутилките се почистват и раздробяват, претопяват се и се изплитат в нишки. Впоследствие изтъканите нишки влизат в състава на рециклирания полиестер, от който са произведени продуктите за домашни любимци.

Лимитираната серия продукти за домашни любимци е налична в Kaufland за първи път, но това не са първите стоки от рециклирана пластмаса, които компанията предлага в България. През 2020 г. Kaufland беше първата търговска верига в страната, която предложи на потребителите спортна колекция от рециклирана пластмаса. Устойчивите спортни стоки Newcential бяха налични отново в асортимента на Kaufland и през март тази година. Скоро веригата ще предложи още продукти за бита от рециклирана пластмаса.

В дългосрочен план Kaufland България има за цел да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г. и да предлага продуктите от своите собствени марки в 100% рециклируеми опаковки.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*