Раздават 14 000 фиданки в София тази събота

На 17 април, събота, между 10:30 и 15:30 ч. Гората.бг и Сердика Център ще подарят 14 000 дръвчета на столичани. Всеки желаещ ще може да си вземе фиданки, готови за засаждане, от специално обособената зона на открития паркинг /ниво +3/ на мола.

Дръвчетата, които ще бъдат раздадени в събота, са различни по вид – липа, слива, кайсия, праскова, бор, червен дъб, явор, бреза, шестил, арония, ябълка, питомен кестен, акация и др. Повечето фиданки са с височина 40-90 см., което ги прави лесни за прихващане и засаждане.

На място организаторите обещават да дават цялата необходима информация за засаждането според правилата и законите, полагането на грижи и отглеждането на дръвчетата. Те призовават желаещите да си вземат дръвчета да си носят вече използвани найлонови торбички, пликове и чували, за да бъде инициативата изцяло природосъобразна. Напомнят, че инициативата ще се проведе на открито при прилагане на всички противоепидемични мерки и апелират за спазването им от участниците.

Досега в резултат от различни инициативи на Гората.бг са засадени близо 1,4 милиона дръвчета, които са спомогнали за едно по-добро бъдеще за природата у нас. В тях са се включили над 130 общини в цяла България.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*