Южна Корея ще засади 3 милиарда дървета до 2050 г.

Южнокорейската горска служба обяви плановете си да засади 3 милиарда дървета през следващите три десетилетия. В програмата корейското правителство планира да инвестира 6 трилиона вон (5,3 милиарда долара) за възстановяване на горите. Това е част от по-мащабен план на страната за постигане на нулеви въглеродни емисии до 2050 г.

Очаква се програмата на Южна Корея да продължи и след изпълняването на целта, т.е. след 2030 г. и след като бъдат засадени 3 млрд. дървета.

Според Южнокорейската горска служба инициативата ще включва изрязване на дървета, които са на възраст над 30 години, и замяната им с нови. Местните горски специалисти казват, че по-старите дървета имат по-малък капацитет за усвояване на въглерода и трябва да бъдат заменени с нови.

Инициативата е част от плана на Световния икономически форум за засаждане на един трилион дървета в подкрепа на възстановяването на горите и предотвратяването на обезлесяването на планетата. Програмата се ръководи от Програмата на ООН за околната среда и Организацията на ООН за прехрана и земеделие.

Няколко страни вече се присъединиха към един начинанието за засаждане на трилион дървета.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*