Направиха Барби от рециклирана океанска пластмаса

Нова колекция кукли Барби е изработена от рециклирана пластмаса, събрана от океана. Надеждата на създателите на играчката е тя да ангажира децата “в подкрепа на по-зелено бъдеще”. Линията “Барби обича океана“ включва три кукли, комплект за игра и аксесоари, изработени от 90% рециклирана пластмаса, събрана от океана.

В допълнение Mattel стартира своята програма за връщане на старите играчки – PlayBack, която е предназначена за възстановяване и повторно използване на пластмасовите материали от стари кукли Барби и техните аксесоари. Част от кампанията е и амбицията 95% от материалите, които ще се използват в производството на играчките, да са рециклирани, а хартията и дървените материали да са сертифицирани за устойчиво добита дървесина.

Популярната поредица от изяви на влогъри в YouTube канала на Барби ще интегрира нов епизод, озаглавен „Барби споделя как всички можем да защитим планетата“. Той ще разказва на децата начини да се грижат за опазването на планетата чрез ежедневните навици. Идеята е да се балансират порциите нови знания с елементи на предизвикателства от типа „направи си сам“, които би трябвало да имат много голямо въздействие върху младите зрители.

Наред с това Mattel посочи, че ще работи заедно с неправителствената организация 4ocean, за да създаде ограничена серия гривни 4ocean x Barbie, направени от рециклирани материали и изработени от занаятчии в Бали. Всяка продадена гривна ще финансира дейността на 4ocean, за да има ресурса са събира боклуците от водните пътища и да допринася с образователни материали за рециклирането.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*