Луксозно къмпинг-ремарке може да зарежда електромобил

Да идеш на къмпинг с електромобил и ремарке може да е звучало абсурдно досега, но тази идея трябва да се промени. Калифорнийският производител Living Vehicle пусна най-новата версия на своето ремарке за пътуване, предназначено както за краткосрочни пътувания, така и за дългосрочни пътешествия – и в него има редица модернизирани енергийни системи, които позволяват пълноценен живот без електропреносна мрежа – дотолкова, че могат да зареждат самия електромобил. Електричеството се добива изцяло от слънчева енергия. Това означава, че човек може да отиде навсякъде и да пътува дълго с електромобил и ремарке – и да не се тревожи, че ще остане насред пустошта.

Ремаркето, което се лансира като модел за 2022 г., е с обвивка от анодизиран алуминий. За него фирмата казва, че триж по-як от стандартния алуминий, за да издържа на стареене, напукване и лющене.

Вътре има 21,5 кв. м. подово пространство. Кухнята е с фурна и с три горелки. Има изцяло електрически соларен хладилник. Банята е с душ с дъждовна вода. Спалните помещения са с двойно легло. Има и прозорци за наблюдение на звездите. Ремаркето позволява и преобразуване за формирането на малко офис пространство.

Щедри прозорци, тавански прозорци и плъзгащи се стъклени врати рамкират гледките към околностите отвсякъде. Палубата, която може да бъде спусната с едно натискане на бутон, също предлага възможност човек да се наслади на комфорта на открито и може лесно да бъде повдигната до страничната част на ремаркето, когато е време да се потегли.

Возилото е проектирано така, че да може да удължава живота извън мрежата: с резервоар за сладка вода от 378 л, 36 кг. резервоар за пропан и компостираща тоалетна. Има и водоустойчиви и устойчиви на надраскване подове за защита от повреди от космати приятели и дори специална зона за храна за домашните любимци в шкаф в коридора.

Захранването на цялата работа на водещия модел PRO-EV е модернизирана енергийна система с 3 520 W слънчеви панели, които захранват система за съхранение от 57,6 kWh. Това е съчетано с 20-kW хибриден инвертор, за да предложи възможности за зареждане на електрически превозни средства чрез интегрирана 240-V зарядна станция.

„Мобилният живот е голяма тръпка и е подходяща за времето“, казва съоснователят на Living Vehicle Йоана Хофман. „С новия модел собствениците имат всичко необходимо, за да открият чудесата, които ги чакат сред дивата природа, и могат да им се насладят в лукс и стил.“

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*