Електромобили возят важни материали до музея на Меснер в Алпите

Електрически товарни автомобили могат да возят необходимите материали до „Музея на Меснер“ – високопланински музей на планинарството, изграден от известния алпинист Райнхолд Меснер. Гледката от връх Кронплац в Южен Тирол е една от най-красивите в Алпите въобще и обхваща цялата панорама от Доломитите през долината Пустер до Цилерталските Алпи. Уникалният по рода си музей на планинарството „MMM Corones“ на Райнхолд Меснер (Messner Mountain Museum Corones) е изграден по идея на легендата на световния алпинизъм на самия връх Кронплац.

Наскоро производителят Opel покани Меснер да тества два модела електромобили за качване и слизане до и от музея. Изпитанието подложи на тест възможностите на електрическите ванове Zafira-e Life и Vivaro-e да демонстрират истинските си способности за превоз на пътници и товари в екстремни условия.

Използването на електрическите лекотоварни модели като част от дейността на „MMM Corones“ даде ясни резултати, отчита екипът. Възможностите на електрическите ванове надхвърлят приложенията в рамките на „последната миля“ в градски условия – те са напълно годни подходящи за употреба по високопланинските склонове на Южен Тирол. Предимствата им се простират от възможността за изпълнение на транспортни задачи с нулеви емисии, през безшумното, природосъобразно движение до възможността за рекуперация на енергията при движение надолу, която значително разширява автономния пробег на електрическа енергия.

„Opel Vivaro от години ме впечатлява със своята надеждност и страхотно технологично равнище“, споделя Меснер. „За мен това е идеално транспортно средство – особено що се отнася до обслужването на моите музеи. Обстоятелството, че тези транспортни задачи вече могат да бъдат изпълнени с Vivaro-e при нулево ниво на емисиите и много нисък шум с оглед на опазването на дивата природа в планините, наистина ме интересува и вълнува. От тази гледна точка преминаването към електрическа мобилност носи двойна полза“.

„Както знаете, животът в хармония с природата е нещо много близко до сърцето ми и това личи добре в „MMM Corones”. В същото време животът и работата ми биха били невъзможни без автомобил, защото често не мога да използвам градския транспорт. Ето защо съм още по-доволен от устойчивия стремеж на марката Opel към електрификация на цялата гама модели с цел постигане на практични решения за ежедневна мобилност без емисии”, споделя със задоволство 76-годишният екоактивист.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*