Електромобилът Lucid Air „отвя“ съперниците с 830 км. пробег

Когато Lucid Motors за първи път обяви, че нейният електрически седан Air ще може да измине над 800 км с едно зареждане, това звучеше твърде добре, за да е истина. Но Lucid доказаха, че са сериозни. Година след дръзкото обявление официални данни от тестове, проведени от независима тестова фирма, потвърдиха, че Lucid Air е способен да преодолее 830 километра с едно зареждане.

Оценката бе потвърдена от американската Пътна агенция. Обичайно нейните оценки са „разочароващо“ преживяване за автомобилните производители, защото официалните цифри често пъти са по-малки от тези, прогнозирани от самите производители. Но при Lucid Air се получи обратното: всъщност колата се справя малко по-добре от прогнозираното. Моделът постигна официален рейтинг от 520 мили , тоест 837 км.

В електромобила има система за двойно задвижване на всички колела с 933 к.с. При модела Dream Edition Range за изминаването на 830-те километра са необходими 19-инчови джанти. Има и втори модел, наречен Dream Edition Performance, който постига пробег от 758 километра със своето подобрено двумоторно задвижване от 1111 к.с. Най-сетне моделът Air Grand Touring със своите 800 к.с. е способен да измине 830 км.

За съжаление на феновете цените на различните модели на Lucid е също толкова високи, колкото и нейното постижение откъм пробег.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*