Телекомуникациите могат да спестят 5,5 млн. тона CO2

Използването на технологии за телерисъствие вместо традиционните бизнес-пътувания може да помогне на САЩ и Великобритания да спестят от въглеродните си емисии повече от пет милиона тона.

Изследването, проведено от Проекта за оповестяване на въглеродните емисии, е включвало  задълбочени интервюта с  15 компании от водещите 500 в света, като впоследствие е изчислена възвращаемостта на инвестициите от намаляването на въглеродните емисии в резултат на използването на телекомуникационни технологии.

Около 5,5 милиона тона въглеродни емисии могат да бъдат спестени чрез използването на такива технологии, създавайки ползи за икономиката в размер на около 19 милиарда долара докъм  2020 г., заключават изследователите.

В допълнение към екологичните и икономическите ползи, телекомуникационните технологии носят бизнес-ползи, ускорявайки вземането на решения, повишавайки производителността и позволявайки по-добър баланс между работа и личен живот.

Пол Дикинсън, главен изпълнителен директор на Проекта за оповестяване на въглеродните емисии, коментира: „Телеприсъствието е един добър пример за нисковъглеродно решение, което може да донесе финансови икономии и повишаване на производителността, като същевременно намали емисиите.“

Наскоро се разбра също, че британските власти орязват правителствените самолетни полети. Ограничават се най-вече полетите до дестинации във Великобритания и близки точки от континентална Европа като Париж и Брюксел, докъдето може лесно да се достигне с влак.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*