Принц Уилям: спасяването на Земята е по-належащо от космическия туризъм

Британският принц Уилям предложи топ-предприемачите на света да се съсредоточат върху спасяването на Земята, вместо да се занимават с космически туризъм. Херцогът на Кеймбридж каза, че големите мозъци и умове трябва да се „опитват да поправят тази планета, а не да се търсят следващото място, където да отидат да живеят“.

Поводът за коментара му бяха последните постижения в глобалната космическа надпревара, в която частни инвеститори се устремиха към излизане в космоса и развиване на космически туризъм. „Нуждаем се от някои от най-големите мозъци в света да се постараят да спасят нашата планета, вмсето да се опитват да намерят следващото място, където да отидат да живеят.“

В сряда холивудският актьор Уилям Шатнър стана най-възрастният човек, излетял в космоса, след излетя на борда на подорбиталната капсула Blue Origin, разработена от милиардера Джеф Безос. Сър Ричард Брансън и Илън Мъск също усърдно развиват своите совалки за космически туризъм.

Принц Уилям сподели пред Адам Флеминг от Newscast, че „няма абсолютно никакъв интерес“ да лети в Космоса. Той добави, че на дневен ред излиза и един „фундаментален въпрос“ – относно въглеродния отпечатък на космическите полети. Баща на три деца, принцът призова възрастните да събудят детето в себе си, за да „си спомнят колко много означаваше да бъдеш на открито и от какво ограбваме бъдещите поколения“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*