И Duracell навлиза на пазара на домашни батерии

Все повече производители се прицелват в пазара на домашни системи за съхранение на енергия и най-новото попълнение е Duracell, подразделение на американската холдингова компания Berkshire Hathaway. Те я разработила 14-киловатчасова система на име Duracell Power Center за битови клиенти.

Батерията с литиево-железен фосфат (LFP) е съвместима с нови или съществуващи фотоволтаични системи и всяка марка инвертор, каза производителят.

Устройството има мощност от 5 kW и капацитет за съхранение от 14 kWh. Волтажът варира от 44,5 до 53,5 V. Ефективността на двупосочно движение е определена на над 85,7%, а производителност е гарантирана за над 6000 цикъла.

„Продуктовата линия Duracell Power Center ще се състои от 5 kW и 10 kW инверторни изходи с батерии, които могат да се разширят от 14 kWh до 84 kWh“, обясни производителят. „Уникалната двупосочна инверторна технология на Power Center позволява на новите и съществуващите собственици на системи за слънчева енергия да съхраняват излишната слънчева енергия за използване нощем, като максимизират инвестициите си в слънчева енергия и същевременно повишават енергийната сигурност и независимост, всичко това без допълнителен хардуер.“

Новият продукт вече е наличен за продажба на пазарите в Северна Америка и Карибите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*