Градят масивна система за зареждане на електромобили в Лос Анджелис

Министерството на транспорта на Лос Анджелис (LADOT) получи грант от 6 милиона долара за изграждане на една от най-големите системи за зареждане на електрически превозни средства в САЩ. Системата ще бъде захранвана от изцяло слънчева енергия. Тя ще представлява микромрежа със собствени модули за съхранение на енергията.

Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети каза, че проектът има за цел да насърчи навлизането на електрическите превозни средства. „Лос Анджелис е на път да постигне бъдеще с нулеви емисии и нашите инвестиции в чисти транспортни системи водят до този напредък“, със задоволство отбеляза Гарсети. „Колкото повече електрически превозни средства тръгнат по нашите улици днес, толкова повече ще можем да намалим емисиите, за да гарантираме по-здравословно и по-устойчиво бъдеще.”

Микромрежата на системата ще бъде комплектована с общо 104 зарядни устройства за електрически превозни средства. Слънчевата енергия приоритетно ще осигурява задвижването на градските автобуси.

За да постигне целите си, LADOT ще изгради 1,5 мегавата соларни системи по покриви и навеси на автобусни спирки и други подобни съоръжения. Слънчевата енергия ще бъде складирана в 4,5 MWh система съхранение на енергия във Вашингтонския автобусен двор. Електричеството ще бъде използвано за презареждане на автобуси на станциите за захранване – чрез 1,5-мегаватови зарядни устройства. Със 104 дистанционни станции за ЕПС автопаркът на града ще се окаже една от най-големите мрежи за зареждане на електрически возила.

„Превозните агенции и операторите на автопаркове се нуждаят от устойчиви и надеждни решения за зареждане, които да помогнат за преминаването към електрически автопаркове. Този иновативен проект показва как можем да захранваме комерсиални паркове от електрически превозни средства и да поддържаме устойчиво, чисто транспортно бъдеще с решения за възобновяема енергия“, каза Гарет Джойс, президент на Proterra, доставчик на някои от технологиите за микро-мрежата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*