Изоставен ракетен силоз е превърнат в луксозен курорт

Американската компания Survival Condo превърна изоставен ракетен силоз в луксозен курорт. Той може да побере до 75 души и вътре има всичко, необходимо за безопасен и разкопен живот в продължение на пет години.

„Апокалипсис Ризорт” има обща площ от 5 000 квадратни метра (да, пет хиляди!). Вътре има всичко за комфортно съществуване: СПА център и плувен басейн с обем от почти 230 000 литра, кино и фитнес зала. Има дори стена за катерене и парк за кучета.

Но, според създателя на проекта Лари Хол, не луксът привлича клиенти, а безопасността. „Оригиналният дизайн беше укрепен ядрен силоз за ракети Atlas F, в който се помещаваше ICBM. Съоръжението е проектирано да издържи на експлозия от 20 килотона в рамките на половин миля от местоположението си “, каза Хол пред изданието Interesting Engineering. Според медията, мястото на курорта е изоставен таен ракетен силоз в Канзас, САЩ.

Според Хол, купувачите на апартаменти в странния курорт се страхуват от бъдещи сценарии като „пандемия, тероризъм, глобални промени във времето, водещи до недостиг на храна, глобален икономически колапс и вулканични изригвания“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*