GM е готова с първия си електрически Hummer

Първият Hummer EV. Фото: Джефри Соджър за General Motors

GM е готова да започне доставките на електрически Hummer, съобщи The Verge. Новият, електрически „суперкамион” бе представен със слизането на първат бройка от поточната линия във “Factory Zero” в Хамтрамк, Мичиган. Автомобилният производител не посочи името на първия клиент, но този човек очевидно е платил за правото да се хвали с първия Hummer EV.

Мераклиите да платят за електрическия модел ще трябва да почакат малко – за по-мощния модел до есента на 2022 г., а за по-обикновения до пролетта на 2023 г. 2024 г. Всички, с изключение на базовата версия, осигуряват пробег от около 450 километра, докато първият, „входен“ модел е способен на приблизително 600 км. с едно зареждане.

Тлъстите цени няма да оставят Tesla, Hyundai и други конкуренти от света на електромобилите твърде притеснени. Hummer EV е луксозна машина, която ще се продава в ограничени количества. Популярността обаче не е единственият фактор. Това е първото превозно средство, което се доставя с технологията за батерии Ultium – а тя ще бъде в основата на многобройни електромобили на GM в бъдеще, включително Cadillac Lyriq и Chevy Silverado.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*