Subaru представя електрическа състезателна кола с 1073 конски сили

Електрическата спортна кола на Subaru ще се появи през 2023 г.

Subaru все още е ново име при електромобилите, но това не спира компанията да разкрива все по-амбициозни проекти. Electrek съобщи, че автомобилният производител е представил две концептуални електромобила на автомобилния салон в Токио, включително първата си изцяло електрическа състезателна кола. STI E-RA Concept намеква за предстоящото пистово превозно средство на Subaru с 1073 к.с. обща мощност от четирите си двигателя Yamaha, съчетани с „уникална“ система за векториране на въртящия момент, която максимизира сцеплението и стабилността.

Докато батерията от 60 kWh е сравнително малка, E-RA би трябвало да може да се представя добре на пистата. Очаква се тя да може да постигне за обиколка на Нюрбургринг от 6 минути и 40 секунди – според производителя, това ще стане в някакъв момент през 2023 г. Може би не е кой знае колко бързо, но но е доста по-добре от пътните автомобили като Model S Plaid на Tesla (7 минути 35 секунди). Компанията планира да тества E-RA на японските състезателни писти по-късно през 2022 г.

Марката също така представи Solterra STI Concept, който, както подсказва името, е по-спортна версия на предстоящия кросоувър.

Коментарите могат да са във всякакви посоки, но е видно, че Subaru има сериозни планове за развитие на електромобили. Анонсът на двата модела е декларация, че компанията се отнася сериозно към електромобилите и може да произвежда високопроизводителни автомобили в допълнение към обикновените коли за возене. Нищо не е невъзможно и макар че Subaru „закъснява“ спрямо настоящите производители като VW, Mercedes и GM, може да се окаже, че бързо наваксва преднината на своите съперници.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*