Засаждаме 100 милиона дървета до 2030 г.

Започва национална кампания за засаждането на 100 000 000 нови дървета в срок до 2030 г. Това обяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Така България се присъединява към общата европейска кампания, посочи той. Тази идея се подкрепя от премиера, президента, омбудсмана, правителството, редица граждански организации. Сред партньорите в начинанието ще е залесителната инициатива Гората.бг.

Всички дейности по кампанията ще са обединени от хаштага #100MTreesBG.

3 коментара

  1. А не е ли най-правилно с парите които се взимат за въглеродни емисии да се садят тези дървета? Или парите които са акциз върху горивата?

  2. Не е ли по-правилно, вместо държавата да плаща от нашите данъци за нови дървета, тези които секат да имат и ангажимент да залесяват. Сечеш, гарантираш, че ще залесиш с някакви пари прибрани от държавата, когато реално се залеси ти връщат парите. Или нещо подобно, но при всеки случай да се гарантира, че ще бъде залесено.

  3. Нека да се приемат горите за природен ресурс със стратегическо решение и да спре изсичането за период от 10 или 15 години!
    Да има жестоки санкции – затваряне на бизнеси отнемане на лицензи, спиране права или социални помощи и осигуровки, и др.!
    За 10 години гората ще живне.. а на всеки 50 кв.км. гора да се назначи горски и да им се даде оръжие с право на стрелба ако има сеч!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*