IMD и WWF ще обучават бизнесмени как се прави „зелен“ бизнес

IMD, швейцарска бизнес-школа от най-висок ранг в световен мащаб и създател на някои от най-авторитетните икономически анализи, и WWF, водещата организация за опазване на околната среда, ще работят заедно за създаването на програмата „Лидери за една планета“ (OPL) – иновативна програма за обучение по управление на устойчивото развитие в бизнеса.

Обучението е фокусирано върху развитие на бизнеса и постигането на стабилна еко-стратегия, водеща до налагането на устойчиви практики, които същевременно носят и по-голяма печалба за компанията. Програмата е предназначена за мениджъри, които работят на стратегическо ниво и могат да бъдат движеща сила за промяна. Програмата е предназначена за управители, свързани с бизнес-функции като общо управление, научно-изследователска дейност, поръчки / доставки, маркетинг и продажби, корпоративна социална отговорност.

Участниците ще се присъединят към глобална мрежа от партньори и експерти, за да се учат от най-добрите преподаватели от академичните среди, неправителствените организации и частния сектор. „Водещи фирми все по-често признават важността на уменията за устойчиво развитие и съответните компетенции в бизнеса“, каза Майкъл Язиджи, съ-директор на програмата.

Първото издание на програмата ще стартира в партньорство с WWF през есента на 2010 г. и ще включва три 3-дневни модули, фокусирани върху стратегиите, управлението на промяната и лидерството в контекста на устойчивото развитие. Участниците ще работят върху своите реални предизвикателства, като същевременно се запознават с комплексни проблеми и добри практики по отношение на устойчивостта.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*