Intel с важно постижение в опазването на водата

Американският производител на чипове Intel оповести важно постижение в усилията си за опазване на водата, използвана в производството. Фирмата обяви, че дейностите й в САЩ, Коста Рика и Индия са официално „нетно положителни“ откъм водно потребление.

Нетно положително е израз, който означава да се произведе повече, отколкото се консумира. В случая това означава, че Intel е възстановила и върнала повече прясна вода, отколкото е използвала в дейността на своите съоръжения в трите страни.

Водата се използва в големи количества в производствените процеси на чипове, както и в охладителните системи и центровете за данни.

През 2021 г. Intel е използвала 16 милиарда галона вода в световен мащаб и е върна 13,1 милиарда галона „на околните общности“, посочи фирмата. Тод Брейди, главен директор по устойчивост и вицепрезидент по глобалните обществени въпроси, заяви, че Intel е започнала да проучва намаляването на потреблението на вода преди десет години. Като част от това преди пет години Intel обяви целта си да постигне възстановяване на 100 процента от потреблението на вода. С това тя се провъзгласи и за първата технологична компания, която си е поставила цел за пълното възстановяване на употребената вода.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*