SolarEdge придобива специалиста по енергиен анализ Hark Systems

Израелската SolarEdge ще придобие британската Hark Systems, която предлага IoT платформа от типа „софтуер като услуга“ (SaaS) за управление и анализ на комерсиални енергийни активи.

SolarEdge каза, че придобиването ще предостави на нейните комерсиални и индустриални клиенти по-добра свързаност и повече възможности за управление на енергията. Това ще помогне на компаниите да идентифицират потенциални спестявания на енергия, да откриват аномалии в потреблението на енергия на ключови активи и да оптимизират потреблението на енергия и въглеродните емисии чрез управление на натоварването и съхранението.

„SaaS платформата на Hark ще ни позволи да развием обширното си търговско и индустриално портфолио за управление на енергията и да предложим допълнителни услуги на нашите C&I клиенти“, каза Цви Ландо, главен изпълнителен директор на SolarEdge. „В съчетание с нашите интелигентни енергийни решения, усъвършенстваните технологични възможности на Hark могат да осигурят на предприятията по-голяма прозрачност и контрол върху потреблението на енергия и въглеродните емисии.“

Hark Systems твърди, че клиентската й база в момента включва някои от най-големите вериги супермаркети в Обединеното кралство.

Придобиването подлежи на обичайни регулаторни одобрения и се очаква да приключи през второто тримесечие на 2023 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*