Toshiba ще снабдява с двигатели хибридите на Ford

Японският производител на електроника Toshiba Corp обяви, че ще снабдява с двигатели Ford Motor Co за нейните хибридни автомобили. Целта на японската корпорация е да извлече печалба от нарастващото търсене за зелени автомобили.

Toshiba, която произвежда и литиево-йонни батерии за електрически автомобили, обяви, че ще започне да прави въпросните автомобилни задвижващи механизми в САЩ, за да посрещне нарастващото търсене там.

Това ще е първият случай, когато компанията произвежда свои части извън територията на Япония.

Разширявайки се в глобален мащаб, Toshiba се надява да се добере до колкото се може по-голям дял от бързорастящия пазар на хибриди и изцяло електрически автомобили. Японската корпорация се надява пазарът на двигатели за новото поколение автомобили да скочи 20-кратно до 1 трилион йени (11 млрд. долара) до края на финансовата 2020 година.

Плановете на компанията от страната на изгряващото слънце е да инвестира около 4 милиарда йени, т.е. около 44 млн. долара за изграждане на новите производствени мощности в своя завод в Хюстън и да започне производство през 2012 с месечен капацитет от 100 000 броя.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*