Увеличават се сайтовете за размяна на непотребни вещи

Това, което за едного е боклук, е съкровище за другиго“ – този принцип е залегнал във всеки от все по-многобройните сайтове за размяна на непотребни вещи. Този тип мрежи за обмен станаха особено популярни през последните няколко години, увличайки мнозина еко-ативисти, търсещи начин да се отърват от непотребни уреди, без да ги пращат на сметищата.

По цял свят стават все по-многобройни поддръжниците на размяната на стари вещи, които са готови да споделят и получават неограничен набор от стоки, при това почти или напълно безплатно. Един от най-утвърдените сайтове за такава размяна е Craigslist, който функционира от няколко години и помага на хората да се отърват от всичко, което им е непотребно, като изкарат малко пари от това. След него се появиха и сайтове като Freecycle.org, помагащи на хората да с отърват от нежелани от тях продукти, подарявайки ги на други. Неотдавна в същото пространство се появи и сайтът EcoBees, подобен на Freecycle, но с някои леки добавки и поправки.

С нарояването на този вид сайтове се усъвършенстват и функционалностите им. В много от тях вече има възможност за качване на снимки на вещите. Появяват се и вградени географски карти, които показват къде се намира собственикът на дадена вещ, обявена за подаряване. В някои сайтове дори има функция, която позволява на потребителите да дефинират разстоянието, което сте склонни да пропътуват, за да получат дадена вещ.

Общото във всички е мотото, че спасяването на планетата е нещо, което хората правят с всяко свое действие и отърваването от непотребните вещи по начин, който да им позволи да се използват повторно, е едно от малките, но съществени неща, които може да направим.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*