Японците ще си лягат по-рано, за да щадят околната среда

Домакинствата в Япония бяха призовани да си лягат с един час по-рано от нормалното, за да помогнат за справяне с климатичните промени.

Японското правителство стартира кампания, за да насърчи хората да си лягат и стават с един час по-рано, с което да помогнат за ограничаване на вредните емисии от въглероден диоксид, съобщи Telegraph Media Group.

Кампанията “Сутрешно предизвикателство”, представена от министерството на околната среда, се основава на предпоставката, че замяната на нощното електричество с един час слънчева светлина сутринта може значително да намали последиците от глобалното затопляне.

Типичното японско семейство може да намали вредните емисии с 85 килограма годишно, ако всеки си ляга и става с един час по-рано. “Много японци ползват електричество през нощта, гледайки телевизия до много късно например”, заяви говорител на министерството. Това е последната инициатива на японското министерство на околната среда за борба с климатичните промени.

Страната на изгряващото слънце си е поставила за цел да намали емисиите от въглероден диоксид с 25% от нивата от 1990 в рамките на следващото десетилетие.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*