Китай одобри субсидии за 16 производителя на електромобили

В потвърждение на възприетата стратегия за мощна подкрепа за всички видове „зелен“ бизнес, Китай даде одобрение за субсидии за BYD и още 15 производителя на електрически автомобили.

Китай одобри возилата, произвеждани от фирмата на Уорън Бъфет BYD Co и още 15 други китайски автомобилни производители, както и съвместни предприятия, в резултат на което те ще получат държавни субсидии за горивна ефективност. Субсидиите възлизат на 3 000 юана ($441) на автомобил.

Енергийно ефективните автомобили, които се произвеждат от китайсното автомобилно поделение на Hyundai Motor и от Changan-Ford-Mazda (тройно обединение между Chongqing Changan Automobile Co, Ford Motor и Mazda Motor), също са сред одобрените производители.

Заедно с това Пекин обяви стартирането на пилотна програма в пет китайски града за субсидиране на потребителите, които желаят да закупят електрически или хибридни автомобили. Решението е част от усилията на китайското правителство да създаде среда с възможно най-малко вредни емисии и други вреди за околната среда на най-големия автомобилен пазар в света.

Максималната субсидия за купувачите, които се сдобият с изцяло електрически автомобил, ще бъде 60 000 юана, докато тези, които предпочетат хибридна машина, ще получат максимум 50 000 юана.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*