British Gas раздава соларни панели за училища

Докато BP продължава да дави Мексиканския залив в петрол заради бездействието си, друга голяма британска енергийна фирма – British Gas обяви плановете си да дари соларни панели за няколко британски училища.

В рамките на схемата, подготвена от компанията, 750 училища ще се сдобият с инструменти за добив на възобновяема енергия, които са на обща стойност между 20 и 40 хиляди лири. Панелите ще бъдат монтирани безплатно и ще позволят на училищата да генерират енергия, която не им струва пари. Така те ще могат да намалят годишната си сметка за електричество с до 20%.

Кешовите спестявания от използването на соларната технология могат да се използват за финансиране на други дейности, включително инсталирането на още панели в фруги училища. Надеждата на доставчика е в рамките на следващите пет години да бъдат инсталирани соларни панели на общо 1100 училища.

Освен че ще си намалят сметките за електричество, чрез соларните панели школата ще могат да намалят вредните си емисии. По този начин те ще спестят около 1400 тона годишно.

Кати Алоуей, говорител на British Gas, посочи, че „училището е сърцевината на обществото, където се събират много хора, затова възможността да се монтират соларни панели там и да се демонстрира ползата от технологията наистина ще помогне на хората да разберат как биха могли да намалят енерго-консумацията и да пестят пари“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*