BMW почти готова със своя електромобил

BMW разкри тази седмица плановете си за електрически модел автомобил – една идея, която компанията има още от 2007 г. и беше в процес на разработване досега. Това ще е изцяло градска кола за гъсто населените градове, в каквито е съсредоточено половината от населението на Земята.

Технологията за създаване на батериите вече е достигнала точката, в която е достатъчно зряла и има смисъл да се правят електрически автомобили, казват от BMW. Компанията вече е започнала изпитания и тестове за здравина на прототипното шаси, което е разработила. Очаква се този месец возилото да се появи на бял свят.

Корпусът на електрическото BMW ще бъде изграден от ултралеки въглеродни нишки. Това, според инженерите на компанията, е един от ключовите елементи за създаването на наистина ефективен електрически автомобил, който да осигурява добра мобилност.

От компанията посочват, че подходът в създаването на електромобила е коренно различен от този на останалите производители. Според пазарни наблюдатели, това не наистина е така: докато повечето производители създават електромобили, вкарвайки батерии и електрическа тягова система в своите съществуващи модели, BMW е създала своя модел „от нулата“, изцяло изхождайки от батерията и електрическата система, а не просто слагайки батерии във вече съществуващо, леко модифицирано шаси. Моделът на BMW „е замислен като електрическа кола“, казват анализаторите.

Очакванията на BMW са, че продажбите на бензинови и газови автомобили ще започнат да спадат през 2020 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*