Обама дава $2 млрд. за крупни соларни инсталации

Барак Обама

Американското правителство ще раздаде почти 2 млрд. Долара за нови слънчеви електроцентрали, за които президентът Барак Обама казва, че ще създадат хиляди нови работни места и ще увеличават използването на възобновяеми енергийни източници. Обама обяви инициативата в седмичното си радио и онлайн обръщение, заявявайки, че парите са част от плана му да създаде нови индустрии в САЩ.

Барак Обама

„Ние ще продължим да се конкурираме агресивно агресивно, за да се уверим, че работните места и индустриите на бъдещето покълват точно днес в Америка”, заяви Обама.

Двете компании, които ще получат пари от пакета икономически стимули на президента Обама – на обща стойност 862 милиарда долара – са Abengoa Solar, която ще изгради една от най-големите слънчеви инсталации в Аризона, създавайки 1600 работни места в строителството, и Abound Solar Manufacturing, която изгражда соларни електроцентрали в Колорадо и Индиана. Администрацията на Обама казва, че тези два проекта ще създадат над 2000 временни работни места (при изграждането) и 1500 постоянни работни места.

Според Обама, макар че може да отнеме години страната да си върне работните места, загубени по време на рецесията, все пак икономиката се движи в положителна посока.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*