Peugeot-Citroen прави съвместно предприятие с китайци

Френският автомобилен производител PSA Peugeot Citroen SA подписа сделка, с която създаде съвместно предприятия за 935 млн. евро с китайският автомобилен производител China Changan Automobile Group. Джойнт-венчърът ще произвежда малки, нискоемисийни автомобили в Китай.

Двете дружества имат по 50% дял в съвместното предприятие. Неговата цел е да произвежда по 200 000 автомобила и мотора годишно в завод в Шенжен. Производството ще започне през втората половина на 2012 г.

Френският производител на автомобили търси места извън Европа за постигане на растеж. Държавната Changan пък е един от най-големите автомобилни производители в Китай.

Предприятието ще произвежда линия автомобили, наречена Citroen DS, и ще разработва нова линия коли и лекотоварни камиони. Сделката предвижда първоначална инвестиция в размер на 8,40 милиарда ренминби, или 935 млн. евро, се казва в изявление на френския гигант.

Засиленото търсене на нови автомобили в Китай помогна на Peugeot-Citroen да постигне рекордни продажби през първата половина на годината. Производителят на популярната Peugeot 207 и Citroen C4 Picasso заяви, че продажбите на леки автомобили и лекотоварни камиони са се увеличили със 17% до 1,86 милиона броя през първите шест месеца на годината.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*