ИТ „могат да помогнат във въглеродното управление“

Намирането на подходящата ИТ система е от съществено значение за бизнеса за ефективното прилагане на стратегиите за намаляване на въглеродните емисии.

Сони Масеро, вицепрезидент на ecoSoftware в CA Technologies, казва, че докато бизнес изисквания по отношение на промяната на стратегиите за въглеродно управление се изменят през следващите години, софтуерът може да гарантира въвеждането на най-добрите практики за управление на въглеродните емисии по най-ефективен начин.

Коментарите идват в момент, след като проучване на компанията установи, че 65 на сто от фирмите смятат, че ръководителят на ИТ отдела трябва да е пряко ангажиран в стратегиите за намаляване на въглеродните емисии.

Около 79 на сто от анкетираните също смятат, че ще търсят начин да използват електронни таблици, за да следят данните за своите емисии.

„Ефективното управление на данните е от огромно значение от гледна точка на законодателство, тъй като компаниите могат да бъдат подлагани на одит и следователно качеството на данните и наличните доказателства ще са от решаващо значение за избягването на глоби и критики за неспазване на законите,“ казва Масеро.

Той е категоричен, че използването на софтуер като услуга бизнесът може да увеличи гъвкавостта си в измерването на производителността с течение на времето.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*