Любители почистват Струма и Кресненското дефиле

Рафтинг преживяване е наградата за ентусиастите, които се включат в почистването

Нестандартно почистване на боклуците по р. Струма с рафтинг лодки и каяци ще се проведе на 17 и 18 юли, съобщи инфо-мрежата Блулинк. Организатори на нетрадиционната акция са Adventure net и Global Vision Circlе.

Рафтинг преживяване е наградата за ентусиастите, които се включат в почистването

Желанието на любителите на природата и рафтинга е да върнат приятната природна гледка по поречието на р. Струма в района на Кресненското дефиле, известно с континентално – средиземноморския си климат и високата концентрация на видове растения и животни.

Идеята е да се съберат всички организатори, инструктори, приятели, любители и ентусиасти и с малко доброволно усилие да почистят реката, докато се забавляват. Всеки, включил се в почистването, ще бъде награден с безплатно спускане по р. Струма с рафтинг лодка или каяк. За вечерта е предвидено парти с диджеите Dancing Angel и Olaja от организацията Global Vision Circlе. Община Кресна пък ще помогне с извозване на събраните отпадъци.

Акцията ще започне сутринта на 17 юли към 10-10.30 ч. Една част от участниците ще почистват самата река чрез рафтинг лодки, а друга част ще почистват бреговете й. През целия ден събраните боклуци ще се товарят в камиони, предоставени от община Кресна. Привечер ще започне рафтинг и каяк спускане по Струма за участниците в акцията, а късно вечерта ще започне DJ партито. Еко-регатата ще продължи и в неделя от 11 ч. Товаренето на камионите ще приключи към 15 ч. Отново ще има рафтинг и каяк спускане по Струма за участниците в акцията и за други желаещи.

Домакин на събитието ще бъде Рафтинг кемп Adventure net (намира се в самото начало на Кресненското дефиле, по поречието на р. Струма след втория тунел от Благоевград). Река Струма е най-известната база на рафтинг и каяк клубовете от София, където се организират пускания за всички желаещи, а също и единственото място за провеждане на ежегодните републикански състезания по рафтинг и каяк.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*