GE дава 200 млн. долара за добри идеи за „смарт-грид“

General Electric предлага милиони за най-добрите идеи за това как да се развиват интелигентните електрически мрежи в 21-ви век.

За всеки гаражен предприемач, университетска лаборатория за изследвания и новостартиращ бизнес, който мисли, че знае решението за постигане на по-добра енергийна ефективност в световен мащаб, General Electric има едни пари, които е готова да даде.

За какво става дума? GE обяви състезание с награден фонд 200 милиона щатски долара „GE Ecomagination Challenge“. Темата на състезанието е енергията в интелигентните електрически мрежи. Това е открита покана за представяне на идеи за обновяване на електрическата мрежа през 21 век.

Предизвикателството“ се реализира стартира в сътрудничество с фирми за рисков капитал като Emerald Technology Ventures, Foundation Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byer, RockPort Capital, както и Крис Андерсън, редактор на в.Wired. Състезанието ще позволи на всеки желаещ да представи своята идеята на уебсайта на състезанието в рамките на следващите 10 седмици – или да гласуват за идеиъте, които изглеждат най-обещаващи.

Кандидатите могат да се включат в една от следните три категории: възобновяеми енергийни източници, ефективност на електроразпределителната мрежа и еко-домове/ еко-сгради.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*