Рекордни жеги, в САЩ зоват потребителите да пестят тока

Лятото е факт и рекордни жеги мъчат жителите на северното полукълбо – а и не само. В САЩ електроразпределителните дружества и местните власти призовават потребителите да пестят енергия.

Рекордни жеги мъчат Европа. Синоптиците в Германия регистрираха нов температурен рекорд в немската столица, която не помни подобни горещини от 11 юли 1959 г., но и тогава горещините са достигнали не повече от 37,8 градуса, съобщи вчера Vesti.bg. Рекордни за юли температури са регистрирани и в Чехия и Словакия. В Прага живачният стълб достигна 35,1 градуса, а в Братислава надхвърли 37 градуса. Не по-малко горещи дни тормозят и американците. Температурите на Източното крайбрежие са достигнали 37 градуса. Гореща вълна – серия от три последователни горещи дена с най-малко 32 градуса – удари Ню Йорк и околните райони.

Някои електроразпределителни дружества като „Public Service Electric and Gas “ в Ню Джърси призоваха потребителите да пестят ток в горещите летни дни. Потребителите бяха помолени да пестят електроенергия във времето между 15:00 и 19:00 ч., когато консумацията обикновено достига пикови стойности.

По предварителни данни на дружеството мрежата му вече е достигнала рекордно върхово натоварване от 10 804 мегавата в началото на горещата вълна, почти счупвайки предишния рекорд от 11 108 мегавата, достигнат на 2 август 2006 година.

PSE & G съветва потребителите да изключват осветлението, телевизорите и компютърните монитори, когато тези уреди не се използват. Дружеството кани потребителите също така да затварят вратите и прозорците си и да спускат завеси и щори, за да запазят помещенията по-хладни. Оттам приканиха хората в най-горещите часове да избягват използването на уреди, които генерират топлина, като например котлони, перални, сушилни и др.

САЩ не е единственото място, където власти и ютилити дружества имат проблем заради енергоконсумацията в големите горещини. В Кувейт температурите достигнаха 50 градуса и това стана причина за рекордно потребление на електричество, съобщи наскоро Франс прес. Правителството и местните ЕРП приканиха жителите на страната да пестят ток, за да не се стигне до срив на електропреносните системи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*