Honda се съсредоточава върху правенето на хибриди

Хибридните модели на Honda ще играят все по-ключова роля в продуктовото порфолио на японската компания.

Honda Motor Co, номер 2 автомобилен производител в Япония, ще се откаже от плановете си да строи нов завод за мини-автомобили и ще се съсредоточи върху бизнеса си със зелени превозни средства, съобщи Nikkei business daily.

Скоро след като световната финансова криза удари през 2008 г., Honda обяви планове да забави изграждането на фабриката Йорий северно от Токио и завода за мини-коли на дъщерното дружество Ячийо Индъстри. Първоначалните планове предвиждаха двете фабрики да започнат производство през 2010 година.

Honda планираше да произвежда автомобили, работещи с екологично чист дизел, и други гориво-спестяващи возила в завода Йорий, но впоследствие се отказа от разработването на автомобили с еко-дизелови двигатели. Вместо това фирмата реши да започне да разработва нова хибридна система, която да подпомогне горивната ефективност на по-големите превозни средства.

Хибридните модели на Honda ще играят все по-ключова роля в продуктовото порфолио на японската компания.

Според изданието на Nikkei, фабриката Йорий вероятно ще започне производство през 2013 г.

В документите, на които изданието се позовава, е посочено, че Honda също така ще преразгледа своята стратегия за мини-коли, ограничавайки пазара само в Япония. Компанията бе заделила 50 млрд. йени (565 млн. щ.д.) за изграждане на завода за мини-автомобили, но сега планира да редуцира разработването им и да ограничи продуктовата линия.

Главният изпълнителен директор Таканобу Ито, който зае поста си преди около година, заяви, че иска да ускори въвеждането на хибридни автомобили в производството на компанията, тъй като регулациите за опазването на околната среда се затягат по целия свят.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*