Британците показват глобалното затопляне върху Google Earth

Правителството на Обединеното кралство стартира Google приложение, което създава модел как би изглеждала Земята в случай на значително повишаване на температурата на света.

Приложението представлява интерактивна карта, която визуално показва какво може да се случи, ако емисиите на въглероден двуокис не бъдат ограничени, и като резултат от това температурата на Земята се повиши с четири градуса по Целзий над средните за времето преди индустриализацията. Както и множество учени и политици нееднократно са заявявали, неща като увеличаване на засушаванията и последващите от това земеделски проблеми могат да доведат до редица социални проблеми като безредици и насилие в някои части на света.

Свободното за сваляне от интернет приложение, което по същство е слой в Google earth, е разработено и пуснато от външното министерство на Великобритания и Министерството на енергетиката и изменението на климата в отговор на обществените атаки, които бяха направени срещу научните изследвания по отношение на глобалното затопляне.

Тази в Това Google карта подкрепя ангажимента ни за справяне с изменението на климата и се надяваме, че ще успее да комуникира посланието ни към по-голяма аудитория и въпроса защо правителството на Обединеното кралство се бори активно в прехода към нисковъглеродна икономика,“ каза в изявление министърът на външните работи на Великобритания Хенри Белингам.

Приложението, наречено „Четири градуса по Целзий“, показва какво ще се случи с ледниците и ледените шапки на Земята, горските пожари, наличието на вода, морския живот и свързаните с тях работни места, насаждения и земеделски култури, покачването на морското равнище, районите в света, които ще страдат от най-непоносимите жеги.

Съдържанието може да бъде разглеждано само с Google Earth. За тези, които не желаят да инсталират Google Earth приложения, правителството на Обединеното кралство публикува поредица от клипове в YouTube с участието на учени, обясняващи позицията на Обединеното кралство по този въпрос, както и различните сценарии, които биха могли да се случат.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*