Porsche каза „да“ на електрически спортни автомобили

Електрическият модел, демонстриран в Абу Даби

Електрическият модел, демонстриран в Абу Даби

Porsche обяви, че ще извади на пазара електрически спортен автомобил. Засега компанията пази в тайна спецификациите на електрическия звяр.

Производителят, заедно със “Siemens” и други, вече показва един изцяло електрически Boxster по автомобилните изложения. Така например колата бе представена на “Световната среща на върха за енергийно бъдеще” в Абу Даби. Сега обаче Porsche признава, че вече прави изпитания на прототипни модели на пистата и скоро ще бъде готова с кола, която ще “кацне” в шшоурумовете.

Ние определено ще предлагаме електрически спортни автомобили в бъдеще, – казва Майкъл Махт, президент и главен изпълнителен директор на Porsche AG. – Но тази концепция има смисъл само тогава, когато може да предложи производителност и пробег, съпоставими с тези на днешните спортни автомобили”.

Електрическите спортни автомобили не са първата стъпка на известния производител в посока екологично чисти возила. Малко по-рано тази година Porsche представи хибриден Cayenne с мощност 380 к.с. и ускоряване до 100 км./ч. за 6,2 секунди.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*