Презареждаеми батерии на Apple са по-екологични от средните „АА“

Apple обяви пускането на зарядно за акумулаторни батерии, за което твърди, че е най-финият и най-зеленият начин за осигуряване на енергия за Mac периферия.

Има вградена система за управление на енергията, която спира консумацията на ток в момента, в който „AA“ батериите бъдат напълно заредени. Така устройството почти елиминира „вампирското“ харчене на ток. Зарядното устройство „яде“ само 30 миливата след като зареди батериите, вместо традиционните 315 миливата, които се харчат след пълното зареждане на други никел-метал-хидридни презареждаеми батерии, казва Apple.

Комплектът включва зарядното устройство и шест Apple батерии, за които Apple казва, че ще издържат стотици зареждания и могат да изкарат до 10 години. Зарядното устройство може да работи в други страни и с други акумулаторни батерии.

Захранването на периферни устройства, като например мишката, директно от енергийното захранване на компютъра, навярно носи най-добрата възможна енергийна ефективност. Но използването на акумулаторни батерии е много по-екологосъобразно и икономически ефективно в сравнение с купуването на нови и нови батерии AA за еднократна употреба на всеки няколко месеца – и изхвърлянето на боклука на изчерпаните батерии.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*