Създадоха „хендсфри“ станция за презареждане на електромобили

Хендсфри“ станция за презареждане на електрически автомобили може да захранва електро-возилата без нужда от свързване с кабели. Изобретението е на фирмата Evatran и елиминира необходимостта човек да помни, че трябва да включи автомобила си за презареждане в края на деня – и да си цапа ръцете.

Безконтактната електростанция“ за зареждане, представена тази седмица на изложението Plug-In 2010 в Сан Хосе, Калифорния, използва електромагнитна индукция, за да доставя енергия за батерията на електрическото превозно средство, което се намира в непосредствена близост. Станцията се състои от адаптер, който е специфичен за конкретния модел, монтиран върху самото превозно средство, и станция за зареждане с монтиран на пода магнитен блок, който покрива мястото, където водачът паркира.

Безжичната станция за зареждане станция е с около 10% по-малко ефективна в сравнение със станциите, които доставят енергия по старомодния начин, с кабели, казват от Evatran. Тя обаче зарежда батерията за същия период от време. За да компенсират увеличената загуба на енергия по време на прехвърлянето, станцията използва малко повече енергия. Разликата обаче е пренебрежимо малка, особено в сравнение със загубите, които са възможни ако човек забрави да зареди автомобила си или ако трябва да кара до някоя близка станция за презареждане през деня.

Evatran планира да започне производството на „Безконтактната електростанция“ от началото на 2011.


Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*