Невидима огледална дървесна къща посреща гости в Швеция

Мнозина казват, че това не е възможно. Мнозина смятат, че това може да бъде само компютърна анимация, колаж, нещо невъзможно в реалността. Но понякога реалността е по-странна от фантазиите.

Но архитектите все пак са успели да я построят, при това тя е една от общо шестте къщи на „Хотел сред дървесата“, който наскоро отвори врати. Намира се на 40 мили южно от Северния полярен кръг в Швеция.

4-метровият стъклен куб изглежда толкова грандиозно в действителност, колкото и на изображението.

Кент Линдвал, съсобственик на „Хотел сред дървесата“, казва така: Всичко се отразява тук – дърветата, птиците, облаците, слънцето, всичко. Така че [дървесните къщи] стават почти невидими в гората.“

Добре, ами птиците?

Според Линдвал, върху огледалните къщи е положено специално фолио, което е видимо за птиците и те могат да избегнат сблъсъка с къщите – но за окото на хората то остава невидимо.

Къщичките са изработени от устойчиво добити дървен материал и имат под с електрическо лъчисто отопление. Разполагат с „ултрамодерна, екологично чиста инсинерираща тоалетна“.

Въпреки скептицизма на мнозина и убежденията, че това е фото-трик и въпреки споровете доколко лъчистото подово отопление е екологично, все пак огледалните къщи на дървесния хотел си остават един уникален „еко“ курорт. Собствениците казват:

Това е непокътната, девствена гора и ние искаме да я запазим такава. Решихме, например, да не предлагаме моторни шейни, което е нещо много често срещано в този район“. Вместо това ще се предлагат разходки из дивата природа.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*